Sucuk nemli bir gıdadır ve sucuğun bu özelliği taze bir şekilde muhafaza edilmesini zorlaştırır.
Salam, sosis, sucuk gibi ürünler satın alırken son kullanma tarihine dikkat etmelidir. Kapalı ambalajında, ambalajı açılmadığı sürece son kullanma tarihine kadar saklanabilir. Eğer açık sucuk almış isek, streç filme sarıp yahut buzdolabı poşedine koyup ağzı sıkıca bağlanıp, buzdolabında saklanabilir.
Sucuğu dondurarak da muhafaza edebiliriz. Dondurduğumuz sürece 6 ay boyunca buzlukta rahatlıkla bozulmadan kalabilir. Sucuğu, tek kullanımlık olarak, yiyeceğiniz şekil ve miktarda dilimleyip, buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atın böylece sucuk tek pişirimlik az miktarda olduğundan buzdolabından çıkardığınızda çabuk çözünecektir.
Bütün olarak saklamak için de yine buzdolabı poşedine koyun, havasını aldırıp, poşedi güzelce bağlayıp, buzluğa atın.