Telefon
WhatsApp
Sık Sorulan Sorular

Sık Sorulan Sorular

Sucuk çabuk küflenebilen bir yiyecektir, bunun nedeni nemli yani yaş bir formda oluşudur. Aldığınız sucuk tazeyse ve hemen tüketmeyecekseniz, sucuk aldığınızda evinizde kullanmadığınız güneş görmeyen bir odaya, mesela pencere pervazına falan asıp kurutursanız, ardından buzdolabına bu şekilde koyarsanız küflenmenin önüne bir nebze de olsa geçebilirsiniz.  Güneş almayan bir yerde sucukları gazete üzerine serip de kurutabilirsiniz. Gazete taze sucuğun nemini çekecektir. Yine ardından buzdolabına koymalısınız.
Sucuğun renginde belirgin bir değişme varsa, sucuğun üzerinde yapışkan bir yapı oluşmuşsa, üründe küflenme, tadında ekşime varsa kokusu da normal sucuktan farklı bir hal aldıysa tüm bunlar sucuğun bozulduğuna işaret eder.
Sucuk nemli bir gıdadır ve sucuğun bu özelliği taze bir şekilde muhafaza edilmesini zorlaştırır.  Salam, sosis, sucuk gibi ürünler satın alırken son kullanma tarihine dikkat etmelidir.  Kapalı ambalajında, ambalajı açılmadığı sürece son kullanma tarihine kadar saklanabilir. Eğer açık sucuk almış isek, streç filme sarıp yahut buzdolabı poşedine koyup ağzı sıkıca bağlanıp, buzdolabında saklanabilir. Sucuğu dondurarak da muhafaza edebiliriz. Dondurduğumuz sürece 6 ay boyunca buzlukta rahatlıkla bozulmadan kalabilir. Sucuğu, tek kullanımlık olarak, yiyeceğiniz şekil ve miktarda dilimleyip, buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atın böylece sucuk tek pişirimlik az miktarda olduğundan buzdolabından çıkardığınızda çabuk çözünecektir. Bütün olarak saklamak için de yine buzdolabı poşedine koyun, havasını aldırıp, poşedi güzelce bağlayıp, buzluğa atın.